Tuimel Judo

Judo is één van de meest bekende Budo activiteiten ter wereld. Speciaal voor de allerkleinsten van 3 tot 5 jaar wordt er bij Budo Academy Physical Tuimeljudo gegeven. De docent kan door de handhaving van de lesstructuur en de discipline er voor zorgen dat deze jonge kinderen op een veilige wijze hun energie kwijt kunnen.

tuimeljudo 1

De kinderen maken spelenderwijs en in een veilige omgeving, kennis met de beginselen van het Judo. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld valbreken op verschillende manieren en samenwerken met andere kinderen zodat het sociale aspect beter ontwikkeld wordt.

Tuimeljudo is heel goed voor de motorische ontwikkeling van het kind en daarnaast kan het kind er prima zijn/haar energie in kwijt. Juist voor deze leeftijds categorie is het belangrijk om te leren samenwerken met andere kinderen omdat ze erg IK georrienteerd zijn.

In de lessen oefenen de kinderen met elkaar. Per jaar zijn er twee kijklessen zodat ook de ouders en familie kunnen zien wat de kinderen allemaal geleerd hebben. Tijdens de kijklessen doen de leerlingen een 'examen'.

Alle kinderen doen mee aan het examen en het is natuurlijk niet mogelijk dat de kinderen hiervoor zakken. Op het examen kunnen de Judoka's een gekleurde tuimelslip verdienen voor op hun band met een diploma! Op deze manier sluit het Tuimeljudo uitstekend aan op de Jeugdjudolessen bij Budo Academy Physical.

 

Email voor meer informatie of een proefles naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

 

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.