Jeugd Ju-Jutsu

Zelfverdediging centraal

Dat de maatschappij voor de huidige jeugdige generatie niet altijd even makkelijk is, mag duidelijk zijn. Zelfverdediging is niet alleen iets van deze tijd maar is altijd actueel en daarom geen luxe maar één van de levensvoorwaarden en daarom soms dus ook noodzakelijk. Dit houdt niet in dat de jeugd bang gemaakt moet worden, maar ze moeten zich wel bewust worden van de gevaren die aanwezig zijn in het dagelijkse leven. 

Door het beoefenen van de vele zelfverdedigingstechnieken worden de kinderen bewust van hun mogelijkheden en leren ze hun zwakkere punten te versterken waardoor hun zelfvertrouwen positief kan ontwikkelen. Omdat de mogelijkheden binnen het Ju-jutsu enorm zijn, biedt het altijd een uitdaging voor deze groep.

Grote diversiteit

Naast het zelfverdedigingsaspect zijn er ook vele spel- en oefen methodes ontwikkeld, die ook het deelnemen aan wedstrijden mogelijk maakt en de jeugd enorm aanspreekt. Naast technieken uit de eerder genoemde budo disciplines neemt ook ‘stokvechten’ een belangrijke plaats in. Deze stokken zijn speciaal gemaakt van een zacht materiaal en de deelnemers krijgen dan de beschikking over beschermde kleding, waardoor alles op een veilige en gecontroleerde wijze beoefend kan worden. De allroundheid zorgt ervoor dat naast de stoot- en traptecchnieken uit het Karate/Kickboksen ook de technieken uit Judo en Aikido aan bod komen. Staand of op de grond, 1 of meerdere aanvallers, met Ju-jutsu ben je van alle marken thuis!

Veel activiteiten

2 keer per jaar doen de kids examen voor een nieuwe slip of band. Ouders mogen dan natuurlijk komen kijken zodat ze een goed beeld kunnen krijgen van de vorderingen en de de wijze hoe de lessen worden gegeven. Ook organiseren we jaarlijks de wedstrijden waar iedereen dit op een positieve manier kan ervaren en een 'echte' medaille kan verdienen. Ook worden ouders 1x per jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de ouder en kind lessen zodat ze samen met hun kind een les kunnen ervaren. De kids kunnen dan hun ouders leren wat ze zelf hebben gedaan tijdens de lessen.

Het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, respect voor elkaar, sport en zelfverdediging gaan in het Yoseikan-jujutsu dus hand in hand. Jeugd Yoseikan-Jujutsu is al mogelijk vanaf 7 jaar voor zowel jongens als meisjes.

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.