Jeugd BJJ

jeugd bjj choke

Braziliaans Jiu-jitsu

Voor kinderen is het belangrijk dat ze weerbaar worden en in staat om voor zichzelf op te komen. Veel ouders maken de keuze om hun kinderen op een sport te doen waar zelfverdediging centraal staat. Braziliaans Jiu-jitsu is een nog wat onbekendere sport, hoewel de naam Jiu-jitsu al lang in Nederland actief is. De toevoeging Braziliaans geeft aan dat er in dat land een belangrijke ontwikkeling heeft plaatsgevonden voor deze sport. Bij Jiu-jitsu staat zelfverdediging centraal maar omdat dit niet altijd makkelijk te trainen is, i.v.m. de vele gevaarlijke technieken, heeft men in Brazilië een trainingsmethode ontwikkeld waardoor het beter train baar werd. 

jeugd bjj pass

Stoeien, stoeien en stoeien

Door de vele stoeivormen,  met name het stoeien op de grond, zorgen ervoor dat de kids leren omgaan met een tegen pruttelende tegenstrever. Hierdoor leren ze al snel op een veilige manier omgaan met weerstand. De beste vergelijking is nog te maken met judo. Bij judo  gaat het erom om je tegenstander met een mooi worp naar de grond te krijgen, terwijl bij BJJ het juist het grondspel is waar de punten te verdienen zijn. Deze punten kun je op verschillende manieren behalen door controle, overgave (Submissions)  en passeer (Guard passes) technieken. Tijdens de lessen zullen de diverse technieken op een speelse manier worden aan geleerd en tijdens de randori’s (stoeipartijtjes op de grond) worden uitgetest. Hierdoor zal niet alleen de motoriek en de conditie van de kinderen  verbeterd worden maar sociaal en mentaal zullen ze ook sterker in hun schoenen komen te staan. 

jeugd bjj side

Combinatie met andere sporten

Om het zelfverdedigingsaspect echt goed te trainen adviseren wij om de Kids BJJ les te combineren met het 'gewone' Ju-jutsu, Karate, Kickboksen of Judo. Hierdoor wordt je echt allround getraind en krijg je het beste uit meerdere disciplines die elk hun specialiteit hebben. 

 

BAP/CTBJJ kids  is voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. 

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.