De Budo Academy (B.A.P.)

Opgericht in 1991

In 1991 heeft Edgar Kruyning de budoafdeling van Sport- en preventiecentrum Physical opgericht. Hij heeft zijn opleiding in Japan kunnen volgen o.l.v. Japanse grootmeesters. Zijn doel is om de Japanse traditie en sfeer in zijn Academy over te dragen aan zijn leerlingen.

In 1995 is deze afdeling onder de naam Budo Academy Physical zich gaan profileren in Nederland en heeft daarbij vele geïnteresseerden naar Ede getrokken. Momenteel is Budo Academy Physical (B.A.P) een zelfstandig bedrijf en bevindt de hoofdlocatie zich in WINNR Healthclub te Ede (naast de AHXL). Budo wordt gezien als een verzamelnaam voor de vele (voornamelijk Japanse) verdedigingskunsten. In meer dan 25 jaar heeft de Budo Academy zijn naam meer dan gevestigd in de nationale en internationale Budo wereld. In Ede is B.A.P zeer actief op scholen en tijdens lokale evenementen.

Traditionele en moderne martial arts

Het is uniek te noemen dat er zoveel verschillende martial arts te beoefenen zijn in één Academy. De Budo Academy heeft zowel traditionele krijgskunsten zoals Aikido, Ju-jutsu, Karate, Kobudo, Judo maar ook de moderne Martial arts zoals; MMA, Kickboksen, Grappling, BJJ, Capoeira en P.S.D Practical Self Defense.

Verschillende bonden maken gebruik van de faciliteiten van Budo Academy Physical. De Academy zelf biedt naast de reguliere lessen ook opleidingen in zelfverdediging (PSD), stages in Aikido, Karate, Ju-Jutsu, Kobudo, grappling en Judo. Met vele activiteiten van de diverse bonden is de Budo Academy nauw verbonden op technisch en faciliterend niveau.

Traditioneel ingerichte Dojo's

Wanneer je binnen komt bij Budo Academy Physical waan je je direct in Japanse sferen. De Dojo zijn traditioneel ingericht en voorzien van alle benodigdheden voor de diverse disciplines. Denk aan vaste mat, schopkussens, bokszakken, divers wapenmateriaal, boksring en nog veel meer.

De vele disciplines en het zeer uitgebreide lesrooster waar een deskundig docenten team de lessen vezorgd maakt de Budo Academy uniek in zijn soort. Met dependances in Veenendaal en Ermelo heeft de Budo Academy Naast de hoofdlocatie in Ede heeft de Academy dependances in Veenendaal en Ermelo. Nationaal en internationaal heeft de Budo Academy aanzien.

De visie van de Academy staat voor het gegeven dat een ieder op zijn niveau de aandacht krijgt die hij verdient. Alle niveau's helpen elkaar om op een hoger plan te komen. Door de aanwezigheid van budoka die al langer trainen is het voor beginners mogelijk om al in korte tijd vorderingen te maken.

In goede handen

Wanneer je interesse uit gaan naar één van de vele oosterse krijgskunsten ben je bij Budo Academy Physical aan het juiste adres. De kennis en kunde die aanwezig is staat dan tot jouw beschikking. Je kunt uit het grote aanbod je eigen pakket samenstellen en wij zullen je daarbij graag adviseren. Daarom kunnen we met zekerheid zeggen dat je in goede handen bent omdat we weten waar we voor staan. Bij Budo Academy Physical is het mogelijk om een zeer uitgebreid trainingspakket samen te stellen met als hoofddoel; jouw niveau zo hoog mogelijk te krijgen. Het gegeven dat wij ons enorme lesaanbod kunnen aanbieden ligt in het gegeven dat wij als Academy al meer dan 25 jaar bestaan en beschikken over twee ruim ingerichte Dojo's met dependances. Door ons grote docenten team en het enorm uitgebreid lesrooster, wat ruimte biedt om je trainingspakket exact op je wensen in te richten, geeft jou de beste mogelijkheid om je optimaal te ontwikkelen.

kader

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.