Budo voor iedereen

Bij Budo Academy Physical (B.A.P) is iedereen welkom. De beginnende en gevorderde Budoka, de wedstrijdsporter of professionele leraar, kinderen, jong en oud, man en vrouw.

Budo is de verzamelnaam voor de oosterse krijgskunsten en we bieden een groot aantal disciplines aan. Tijdens de lessen houden we rekening met het niveau en interesse/doelstellingen van de leerlingen. Op deze wijze is er voor iedereen een gezonde en prettige leer/trainingsituatie.

 

Karakter vormend

Het is onze visie dat de lessen voor de kinderen karakter vormend moeten zijn. Dit houdt concreet in dat we de sport gebruiken om de kinderen te helpen sterker in hun schoenen te staan. Door een positief zelfbeeld te ontwikkelen, gebaseerd op zelfvertrouwen, denken wij dat een kind beter in staat zal zijn om in het leven met weerstanden om te gaan.

Onze jeugdlessen zijn vanuit deze visie ingericht. Wij dagen de kinderen uit om Sneller, Sterker en Slimmer te worden. De 4e S van Slapen moet je thuis oefenen zeggen we altijd tegen de kids.

Wij helpen ze ook om hun grenzen op gecontroleerde wijze te verkennen. Wij praten daarom niet altijd mee en geven ze zeker niet altijd hun zin, het is ook onze taak om ze af en toe uit hun comfort zone te halen. Alles geschiedt op basis van respect voor elkaar en de geldende omgangsregels binnen de Dojo.

Samenspraak met de ouders is hierbij essentieel.

 

Discipline

Onze lessen kennen een duidelijke structuur. De structuur geeft duidelijkheid, zodat we de oosterse krijgskunsten op een veilige wijze kunnen beoefenen.

Het is voor ons van groot belang dat die veiligheid is gegarandeerd. Dit is enkel mogelijk wanneer iedereen zich houdt aan de geldende Dojo regels. In het kort houden deze in, dat respect voor elkaar en de docenten, de basis vormen. Dit respect komt voornamelijk tot uiting, door het opvolgen de opdrachten en aanwijzingen van het docententeam en dat men zich altijd aanpast aan het niveau van de partner waar men mee aan het trainen is. Gevechtssporten kunnen alleen op de juiste wijze beoefend worden, als er vertrouwen is in de docent én de partner waar men mee traint. Zorg zelf dat jij ' te vertrouwen' bent als partner, zodat ook de ander zich veilig voelt bij jou. Hier sturen wij op middels het doceren van de oefenvormen en technieken.

Als je je best doet ben je de beste' zeggen wij regelmatig. Het gaat er niet altijd om of iets lukt, maar dat je het probeert. De groei zit hem in het technische aspect maar ook in de conditie en je mentale groei.

De kwaliteit van de Budoka is uiteindelijk te zien in zijn zelfbeheersing en rust die hij uitstraalt.

 

Er is voor iedereen plek

Voor de kids hebben we een groot aanbod qua keuze. Wat belangrijk is, is dat elk individu welkom is. De ene heeft ADHD en de ander heeft een vorm van autisme. De ene is enorm druk en de ander is juist enorm onzeker. Daar willen mee aan de slag, daar houden we rekening mee maar het geeft geen vrijbrief om afwijkend gedrag te vertonen waar anderen last van hebben. Dit proces staat voor groeien en elk groeiproces gaat met ups en downs. Dit is voor ons een vast gegeven en daarom geen probleem. Het contact met de ouders is erg belangrijk, maar ook het zoeken naar de juiste groep voor de kids. Het moet een groep zijn waar jouw kind niet de sterkste is maar ook zeker niet de zwakste. De groep samenstelling moet in balans zijn, zodat er genoeg groei- en leermogelijkheden zijn. We hebben ook een speciaal Judo lesuur voor kinderen met een beperking, G-Judo. Wij zorgen ervoor dat de trainingen, leerzaam, uitdagend maar ook leuk zijn. 

 

Kernwaarden

Wij zorgen er zelf voor dat ons docententeam up to date is en de lessen volgens onze normen worden gegeven.

Kernwaarden zoals, doorzettingsvermogen, discipline, respect en verantwoordelijkheid gelden voor alle lessen. Winst en verlies in sport, leert je om te leren omgaan met tegenslagen en het niet naast je schoenen gaan lopen wanneer alles voor de wind gaat.

Daar zijn deze kernwaarden enorm belangrijk voor. Wij geloven dat onze leerlingen in het dagelijkse leven hun voordeel kunnen doen met deze kernwaarden.

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.