Mixed Martial Arts - MMA

MMA is een all-round trainingssysteem waarbij technieken uit Kickboksen, Judo, Jiu Jitsu, BJJ, Grappling en andere gevechtskunsten gecombineerd worden. De synthese van de vele disciplines heeft als doel om de meest effectieve vechtsport voor het vrije gevecht te vormen. Door deze trainingen kan de deelnemer het maximale uit zichzelf halen en als hij of zij dit wil ook deelnemen aan wedstrijden.

mma 1

Het grote verschil met andere vechtsporten in dat er veel verschillende technieken toegestaan zijn, bijvoorbeeld stoot-, trap-, elleboog, knie-, klem- en wurgtechnieken. In wedstrijden wordt er onderscheid gemaakt op basis van gewicht en wedstrijdervaring van de deelnemers. De wedstrijd wordt onderverdeeld in een aantal rondes en is gebonden aan bepaalde regels. Zo zijn buitengewoon gevaarlijke technieken niet toegestaan. Een scheidsrechter, arts en de coaches van de deelnemers zien toe op een goed verloop van de wedstrijd. Hoewel de vechters vaak wat gehavend uit een wedstrijd komen, zijn er zelden zware blessures en verwondingen. Dit komt omdat de deelnemers in topconditie verkeren en tevens over een groot incasseringsvermogen beschikken.


Kleding

Tijdens de lessen bij Budo Academy Physical dragen de deelnemers een korte broek en T-shirt. Door het gebruik van beschermende materialen is MMA een zeer veilige manier van full-contact sport, die bij Budo Academy Physical door mensen met veel verschillende interesses beoefend wordt. Alle materialen en kleding is bij de Budo Academy te koop en op voorraad beschikbaar.

 

Pittige work-out

De lessen zijn ook geschikt voor zelfverdediging en fysiek uithoudingsvermogen. Doorzettingsvermogen, discipline, tegen een stootje kunnen en een positieve instelling zijn de basisvoorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze lessen.

MMA, grappling en kickbokstrainingen zijn pittige work-outs. Het is zeer aan te bevelen om de grappling, MMA en kickbokslessen, die aansluitend worden gegeven, te combineren of na elkaar als aanvullend te volgen. Dit is allemaal mogelijk binnen de Budo Academy. Hierdoor zal het technische- en conditionele niveau zeer snel vooruitgaan. Ook de korte intensieve Fight-xt training is er op gericht om de specifieke technische-, kracht- en conditionelecomponenten voor vechtsporters extra te trainen. De minimum leeftijd is 16 jaar.

 

Lestijden locatie Ede:

Maandag:    19.15 - 20.30  

Grappling (BJJ-NoGi) / MMA

Kickboksen  20.30 - 21.30 en aansluitend sparren

 

Dinsdag:      18.00 - 19.15  BJJ

 

Woensdag:  19.30 - 20.45  

Grappling (BJJ-NoGi) / MMA

Kickboksen 20.45 - 21.45 en aansluitend sparren

 

Donderdag: 20.45 - 22.00 MMA

Zaterdag:    09.00 - 10.30 BJJ

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.