Kickboksen/Muay Thai boxing

Kickboksen is momenteel in Nederland zeer populair. In het verleden is dit wel eens anders geweest maar nu zien we bij de Budo Academy dat de diversiteit van beoefenaars zeer uiteenlopend is. Opmerkelijk is de grote hoeveelheid vrouwelijke beoefenaars te noemen. De lessen bij de Budo Academy zijn zeer laagdrempelig, waardoor iedereen vrij snel kan instappen.De kickbokslessen bij Budo Academy Physical zijn zeer intensief en gericht op het conditionele en technische aspect.

Niet iedereen is geïnteresseerd in het deelnemen van wedstrijden. Daarom is de les gericht op techniek, kracht en conditie. Voor de wedstrijdvechters is er gelegenheid om na de les extra padstraining en/of sparring te trainen.

De technische no-sparring (zonder wedstrijdpartijtjes) lessen bevatten geen vrije gevecht oefenvormen, maar concentreert zich op het conditionele/technische aspect van het kickboksen. Hierdoor ontstaat een veilige, recreatieve en conditionele work-out die voor iedereen toegankelijk is. Blessures komen dan ook nagenoeg niet voor.

 

kickboksen 1 

Opbouw van de lessen

Na een warming-up worden basistechnieken uitgebouwd met meer complexe combinaties en overnames, afhankelijk van het niveau van de deelnemers. Vervolgens wordt het tempo opgeschroefd, zodat er een pittige work-out ontstaat. Na de cooling-down wordt de les op traditionele wijze afgesloten.

De voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze lessen zijn doorzettingsvermogen, discipline, tegen een stootje kunnen en natuurlijk een dosis positieve energie.

 

Kleding

De deelnemers dragen tijdens de training een korte broek met een T-shirt. Dankzij de beschermende materialen, zoals handschoenen en scheenbeschermers kan deze full-contact sport toch op een zeer veilige manier beoefend worden. 

De Budo Academy beschikt over een ruim assortiment en is is ruim op voorraad. Neem wel altijd contant geld mee aangezien we geen pinautomaat hebben.

Voor mensen die graag full-contact willen sparren is er de mogelijkheid om de standaard no-sparring les van een uur in overleg met de docent aan te vullen met een sparringtraining van een half uur. Tijdens deze extra training worden dan oefenpartijtjes getraind. Bij het sparren zijn mondbeschermers en een complete beschermingsuitrusting verplicht. Budo Academy Physical beschikt over helmen die voor extra veiligheid zorgen.

 

Pittige work-out

De lessen zijn ook geschikt voor zelfverdediging en fysiek uithoudingsvermogen. Doorzettingsvermogen, discipline, tegen een stootje kunnen en een positieve instelling zijn de basisvoorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze lessen.

 

MMA, grappling en kickbokstrainingen zijn pittige work-outs. Het is zeer aan te bevelen om de grappling, MMA en kickbokslessen, die aansluitend worden gegeven, te combineren of na elkaar als aanvullend te volgen. Dit is allemaal mogelijk binnen de Budo Academy. Hierdoor zal het technische- en conditionele niveau zeer snel vooruitgaan. Ook de korte intensieve Fight-xt training is er op gericht om de specifieke technische-, kracht- en conditionelecomponenten voor vechtsporters extra te trainen. De minimum leeftijd is 16 jaar.

 

 

Kickboksen / Muay Thai (sparring)

Professioneel kickboksen is een volwaardige sport die veel eist van de atleten. Het kickboksen by Budo Academy Physical wordt gemixed met Muay Thai Boxing, een gevechtskunst die in Thailand al eeuwen beoefend wordt. Bij het Thai Boxen is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen toegestaan. Trappen mogen zowel naar het hoofd, lichaam en bovenbeen gemaakt worden. Een ander kenmerk van Thai Boxen is dat clinchen is toegestaan, zodat de vechter kan proberen om eventueel met een judoworp zijn tegenstander op de grond te werpen.

 

Vroeger werden de vuisten van de vechters omwikkeld met kokosbast, wat eerst  gedrenkt werd in een mengsel van lijm en glasplinters. Een wedstrijd duurde net zolang totdat er een winnaar was. Tegenwoordig worden de wedstrijden ingedeeld in verschillende ronden, gewichts- en niveauklassen. De wedstrijdsporters ondergaan een medische keuring en strijden met bokshandschoenen ter bescherming van zichzelf en de tegenstander. Deelname aan wedstrijden vereist veel en zware training. Daarom komt slechts een kleine groep beoefenaars uit in wedstrijden.

 


 

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Budo Academy Physical. Sinds 1991 een begrip op het gebied van oosterse krijgskunsten.